Wiosenny podwieczorek
Wiosna zagościła w naszej grupie podczas podwieczorku. Maluchy celebrowały wiosenny podwieczorek składający się z nowalijek oraz wędliny.
Pięknie zastawiony „wiosenny stół” kusił dzieci świeżością i zdrowiem. Królowały na tacy: ogórki, pomidory, sałata, szczypiorek i papryka.
Maluchy samodzielnie wybierały zdrowe warzywa, borykając się z chwytaniem ich szczypcami i dekorowały nimi kanapkę.
Takie dodatki i dekoracje kanapki stały się atrakcyjną formą wzbogacania podwieczorku o porcje witamin. Jednoczesne zestawienie nowalijek z wędliną zachwyciło dzieci smakiem.
Ich talerze były pełne odżywczych składników, które dawały moc i chęć zjedzenia dokładki. A samodzielne ich przygotowanie zapewniło każdemu dziecku świetny nastrój.
Zatem należy jeść nowalijki, najzdrowsze są po prostu surowe.