KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Grupy

Grupa I

Zawsze roześmiane „Misiaczki” to my.
Jesteśmy dzielnymi przedszkolakami. Nasza grupa liczy 24 dzieci,  w tym  11 dziewczynek i 13 chłopców. Każdy nasz dzień wypełniony jest radosną zabawą. Lubimy przychodzić do przedszkola, chętnie i z radością uczestniczymy w dowolnych oraz zorganizowanych zabawach i zajęciach.  Bardzo lubimy rysować, lepić z plasteliny oraz śpiewać i tańczyć. Z chęcią uczymy się rymowanek, wierszyków, słuchamy bajek i uczestniczymy w zabawach ruchowych.
Jesteśmy mistrzami w konstruowaniu budowli z klocków. Świetnie radzimy sobie z układaniem puzzli,  polubiliśmy grę w domino. Lubimy zabawy integracyjne, poznajemy siebie, kolegów i swoje przedszkole. Dużo czasu przeznaczamy na doskonalenie czynności samoobsługowych. Staramy się być samodzielni, koleżeńscy, przestrzegać zasad dobrego zachowania i pamiętać o stosowaniu form grzecznościowych.
Jesteśmy bardzo ciekawi świata, chętnie obserwujemy i poznajemy otoczenie, zdobywamy nowe umiejętności.
Bardzo lubimy zabawy w ogrodzie przedszkolnym i wspólne spacery.
W naszej grupie czujemy się bezpiecznie, każdy jest ważny, potrzebny i szczęśliwy.

Grupa II

Grupa II to młodsze przedszkolaki: milusińskie trzylatki (4 dzieci) i rezolutne czterolatki (16 dzieci). Mają potrzebę ruchu, dlatego też lubią zabawy ruchowe, konstrukcyjne i manipulacyjne. Uczą się samodzielności i mają z tego wiele radości. W przedszkolu poznają świat bawiąc się, śpiewając, licząc i malując. Odkrywając swoje zdolności dostarczają sobie wiele przyjemności. Najważniejszym jednak dla nich zadaniem jest cieszyć się dobrym wychowaniem, dlatego też z uśmiechem Panie witają, bo taki zwyczaj mają. Cudownie w przedszkolu co dzień mija im czas.

 

Grupa III




Grupa IV


Grupa IV liczy 24 dzieci w tym 9 dziewczynek i 15 chłopców. Grupa jest zgrana, chętnie ze sobą spędza czas na wspólnych zabawach. Przedszkolaki są zżyte ze sobą i wzajemnie sobie pomagają.  Dzieci bardzo lubią zabawy grupowe oraz wspólne czytanie. Przedszkolaki z wielkim zainteresowaniem słuchają czytanych bajek. Uwielbiają przygody: Mamy Mu i Pana Wrony, Krowy Matyldy, Słonia Elmera, Króliczka Groszka, Wilka, Złego Kocurka, Petersona i Findusa oraz Tapiego. Dzieci chętnie śpiewają, lubią bawić sie przy muzyce, z dużym zainteresowaniem podejmują różne działania plastyczne. Przedszkolaki bardzo lubią ćwiczenia gimnastyczne. Sprawnie wykonują zadania sportowe, z dużym zaangażowaniem pokonują tory przeszkód, dobrze bawią się przy Zumbie.  Dużo radości sprawiają im spacery i zabawy na placu przedszkolnym. Starszaki podczas zajęć dydaktycznych aktywnie uczestniczą, słuchają w skupieniu, dzielą wyrazy na sylaby, głoskują, wypowiadają się o różnych sytuacjach oraz zdobywają nowe wiadomości. Starszaki lubią się uczyć, poznawać literki, cyferki i zdobywać wiadomości o przyrodzie. Przedszkolaki bardzo lubią zabawy matematyczne, doskonale liczą i dodają. Niektórzy już potrafią czytać proste wyrazy. Przedszkolaki z grupy IV, tak jak małe kotki lubią czasem pobrykać i wspólnie pobawić się. Bliskie są nam słowa Janusza Korczaka ,,Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat”.

Grupa V


Grupa liczy 19 dzieci, 6 dziewczynek i 13 chłopców. Wśród nas jest 4 pięciolatków i 15 sześciolatków. Jesteśmy wesołą i zgrana grupą.
Lubimy się wspólnie bawić i uczyć. Do ulubionych przez nas zajęć należy: eksperymentowanie, poszukiwanie, malowanie, rysowanie, rozwiązywanie zagadek i zadań logicznych, uwielbiamy zabawy muzyczne i ruchowe.
Chętnie recytujemy wiersze, słuchamy bajek i opowiadań, korzystamy z biblioteczki przedszkolnej oraz wspólnie bawimy się w teatr. Lubimy się uczyć, poznawać literki, cyferki i świat, który nas otacza. Bardzo lubimy zabawy matematyczne, doskonale liczymy. Chętnie wznosimy budowle z klocków, układamy puzzle.
Lubimy zabawy w ogrodzie przedszkolnym, spacery i wycieczki. Gimnastyka to bardzo ważna dla nas sprawa, ruch to przecież zdrowie i świetna zabawa.
Chętnie uczestniczymy w warsztatach plastycznych i kulinarnych, prowadzimy różnorodne hodowle i uprawy.
W naszej grupie miło i ciekawie spędzamy wspólnie czas. Nazywamy siebie odkrywcami świata.