KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Grupy

Grupa I

Nasza grupa liczy 11 dziewczynek i 12 chłopców. Jesteśmy bardzo dzielnymi "Maluszkami". Zadomowiliśmy się już w przedszkolu, chętnie bawimy się ze sobą i z naszymi wychowawczyniami.
Lubimy rysować, malować, lepić z plasteliny, śpiewać i tańczyć. Wspaniale układamy puzzle, obrazki z części, wznosimy budowle z klocków i konstruujemy domki dla zwierząt.
Staramy się być samodzielni, przestrzegać zasad dobrego zachowania, znamy i stosujemy zwroty grzecznościowe.
Uczymy się poznawać świat i zdobywać nowe umiejętności.
Wspaniale czujemy się w naszym przedszkolu.

Grupa II


Nasza grupa liczy 12 dziewczynek i 11 chłopców. Należą do niej trzylatki i pięciolatki.
Jesteśmy ze sobą bardzo zgrani mimo różnic wiekowych i chętnie uczęszczamy do przedszkola.
Jesteśmy ciekawi świata, pogodni, otwarci i aktywni podczas zajęć dydaktycznych.
Lubimy różnego rodzaju gry i zabawy ruchowe, organizowane zarówno w sali przedszkolnej jak i na placu zabaw.
Wspólnie  uczymy się zasad zgodnego współżycia w grupie. Staramy się być samodzielni  i koleżeńscy. Z chęcią uczymy się nowych wierszyków, piosenek i tańców. Bardzo też lubimy  zabawy ruchowe, dydaktyczne i tematyczne w kącikach zainteresowań.
Każdy dzień wypełniony jest radosną zabawą, zajęciami edukacyjnymi, zajęciami dodatkowymi i spacerami, dzięki czemu uśmiech nie znika z naszych dziecięcych twarzy. U nas edukacja łączy się z zabawą, przez co ciągle zdobywamy nowe wiadomości i umiejętności.

Grupa III


Grupa liczy 25 dzieci w tym 8 dziewczynek i 17 chłopców. Grupa jest zgrana, chętnie ze sobą spędza czas na wspólnych zabawach na dywanie i przy stolikach.
Dzieci bardzo lubią zabawy muzyczno-ruchowe i grupowe oraz wspólne czytanie bajek.
Przedszkolaki chętnie śpiewają i z dużym zainteresowaniem podejmują różne działania plastyczne.
Średniaki podczas zajęć dydaktycznych aktywnie uczestniczą, słuchają w skupieniu, wszystkie dzieci są zainteresowane zajęciami.
Przedszkolak i z grupy III, tak jak małe kotki lubią czasem pobrykać i wspólnie pobawić się. Zawsze w myśl zasady Janusza Korczaka ,,Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat”.

Grupa IV


Nasza grupa to wesoła gromadka składająca się z 22 sześciolatków i 2 pięciolatków. Już czwarty rok chodzimy do przedszkola i czujemy się tu wspaniale.
Jesteśmy koleżeńscy, uśmiechnięci i ciekawi świata. Interesujemy się wszystkim, co nas otacza. Dużo czasu spędzamy na nauce, wspólnej zabawie, ale pamiętamy również o rozwijaniu swoich umiejętności i zdolności. 
Doskonale znamy nawyki kulturalnego i serdecznego zachowania się wobec kolegów, jesteśmy dla siebie mili, szanujemy swoją pracę i pracę kolegów. Kochamy śpiewać i tańczyć, chętnie też malujemy, rysujemy i lepimy z plasteliny. Dużo radości sprawiają nam spacery i zabawy na placu przedszkolnym.
Lubimy tu przychodzić, bo każdy dzień to nowe i ciekawe wyzwania.
Za rok powita nas szkoła więc poznajemy litery, liczby, rozwiązujemy zagadki i rebusy. Chcemy się pochwalić, że wielu z nas już potrafi czytać i pisać.
W naszej grupie pracują dwie panie Anie, pomaga nam p. Renia.

Grupa V


Grupa liczy 19 dzieci, 6 dziewczynek i 13 chłopców. Wśród nas jest 4 pięciolatków i 15 sześciolatków. Jesteśmy wesołą i zgrana grupą.
Lubimy się wspólnie bawić i uczyć. Do ulubionych przez nas zajęć należy: eksperymentowanie, poszukiwanie, malowanie, rysowanie, rozwiązywanie zagadek i zadań logicznych, uwielbiamy zabawy muzyczne i ruchowe.
Chętnie recytujemy wiersze, słuchamy bajek i opowiadań, korzystamy z biblioteczki przedszkolnej oraz wspólnie bawimy się w teatr. Lubimy się uczyć, poznawać literki, cyferki i świat, który nas otacza. Bardzo lubimy zabawy matematyczne, doskonale liczymy. Chętnie wznosimy budowle z klocków, układamy puzzle.
Lubimy zabawy w ogrodzie przedszkolnym, spacery i wycieczki. Gimnastyka to bardzo ważna dla nas sprawa, ruch to przecież zdrowie i świetna zabawa.
Chętnie uczestniczymy w warsztatach plastycznych i kulinarnych, prowadzimy różnorodne hodowle i uprawy.
W naszej grupie miło i ciekawie spędzamy wspólnie czas. Nazywamy siebie odkrywcami świata.