KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Mali odkrywcy z Misiaczka

25 października 2019 r. dzieci 5-6-letnie, z naszego przedszkola, jako pierwsze pokonały całą trasę Questingu po Parku Miejskim w Łasku.

Wspólnie z przewodnikiem p. Magdą Bińkowską przedszkolaki odkrywały sekrety parku. Pani Magda czytała wierszowane wskazówki- zagadki, a przedszkolaki kolejno odnajdywały opisywane w nich miejsca. I tak dotarły do końca trasy, gdzie czekał na nich ukryty skarb czyli pieczątka przedstawiająca herb Łasku.

Zajęcia w parku dały dzieciom wiele radości, zadowolenia i poczucia osiągnięcia sukcesu. Wierszowane wskazówki i otrzymane przez dzieci ulotki pobudzały do odkrywania, dociekania, poznawania otoczenia przyrodniczego oraz miejsc związanych z Rodem Łaskich.

Piękna jesienna pogoda sprzyjała wyprawie, przedszkolaki zachwycały się pięknem drzew w jesiennej szacie, czerpały radość ze spotkań z ptakami wodnymi. Już wiemy, że odwiedzimy park w kolejnej porze roku, do tego też zapraszamy wszystkich mieszkańców naszego miasta.